Frequently Asked Question

OpenVPN client configuration
Last Updated 4 years ago

Η χρήση του OpenVPN απαιτεί την εγκατάσταση client software για το εκάστοτε λειτουργικό. Για windows clients, οι τελευταίες εκδόσεις είναι διαθέσιμες από το παρακάτω link:
https://openvpn.net/community-downloads/
Για τα mobile λειτουργικά, υπάρχει επίσημος client στο App Store για iOS συσκευές και στο Google play αντίστοιχα για android.
Για λειτουργικό σύστημα macOS προτείνεται η χρήση του TunnelBlick. Eγκαταστήστε τη latest stable έκδοση.

Client configuration
Η ρύθμιση του client απαιτεί τη χρήση ενός configuration file, το οποίο περιέχει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τη σύνδεση με τον OpenVPN server. Για την διευκόλυνση των χρηστών του iNODE, το αρχείο αυτό παράγεται από το ίδιο το iNODE και μπορεί να δoθεί στους χρήστες μέσω του user interface (port 9237 HTTPS)


image

Δίνοντας το username και το password ο κάθε χρήστης μπορεί να κάνει login σε αυτό το interface


image

Aπό το μενού "OpenVPN :: Client Configuration" να κατεβάσει ένα αρχείο το οποίο περιέχει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τον client ώστε να συνδεθεί στο VPN.


image

Το αρχείο .ovpn το οποίο παράγεται περιέχει όλες τις ρυθμίσεις που χρειάζεται ο client για να συνδεθεί στο VPN server.

Αφού κατεβάσουμε το αρχείο από το μηχάνημα στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο client, κάνοντας δεξί click στο εικονίδιο του client και import, επιλέγουμε το παραπάνω αρχείο και εισάγουμε τις ρυθμίσεις.

Προσοχή: Το αρχείο δεν περιέχει credentials για τη σύνδεση του χρήστη (username και password, σε περίπτωση που αυτός είναι ο τύπος του authentication που επιλέξαμε). Τα credentials θα ζητηθούν από τον client την πρώτη φορά που θα γίνει απόπειρα σύνδεσης. Εκεί ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την αποθήκευση των credentials. Για λόγους ασφαλείας δε συνιστάται η επιλογή αυτή.
Για μεγαλύτερη προστασία προτείνουμε την χρήση υπηρεσίας Multi Factor Authentication. Οι υπηρεσίες Cisco Duo MFA υποστηρίζονται από το σύστημα. Μπορείτε να απευθυνθείτε στον μεταπωλητή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!